NYTÅR 2024 - EN ROYAL MIDDAG
En royal middag inspireret af det nye kongepars første officielle statsbesøg. En aften hvor den islandske præsident var på besøg, og de royale kokke havde sammensat en tre retters menu med fokus på danske og lokale råvarer samt det nordiske køkken (menuen fra besøget kan ses her på siden).
Vi har tilføjet en ekstra ret med oksens mest royale udskæring i form af mørbrad og rodfrugternes Dronning, jordskokken.
Desuden er der en lille ”skjult” hilsen til Kongens franske far, som elskede god klassisk fransk gourmetmad og vin. Unico har flere gange haft æren af at lave mad til Prinsgemalen og Dronningen, i både privat regi ved fx jagtmiddage, og ved officielle arrangementer. Derfor består årets vinmenu også kun af franske vine, som er nøje udvalgt i samarbejde med Mikael fra Vinotheket i Sønderjylland.
Mulighed for at tilkøbe kongelige appetizers, der kan nydes til Kongens første nytårstale, samt hotdog der er et Kongepar værdig til natmaden.
De små skal ikke snydes, så der er selvfølgelig også et royalt ”Happy-meal” til prinserne og prinsesserne.
Skal I have rundstykker med hjem til dagen derpå, så klarer vi også det.
Vi tilbyder ovenikøbet en lille morgenplatte, som blot kræver 15 min. at færdiggøre.
BETALING & BESTILLING AF NYTÅRSAFTEN
Der betales online ved bestilling.
Afhentningstidspunkt svarer til bestillingstidspunktet.
Ved afhentning er der mulighed for at købe en gourmet hotdog.
Vi byder desuden på øl, kaffe og smagsprøver på vin.
Sidste chance for bestilling & ændringer er den 28/12 kl. 12.00.
KOSTHENSYN & ALLEGENER
Vi har desværre ikke mulighed for at ændre sammensætningen af retterne.
TILBEREDNINGER OG ANRETNING
Tryk på nedenstående link.
UNICOS ROYALE NYTÅRSMIDDAG
Vesterhavstorsk
Rimmet med røget islandsk salt og Isefjord-tang.
Syltede gule Samsøbeder og glaskål i dild og grønkålsolie.
Kold ”blanquette” creme på rygeost fra Løgimose og økologisk koldpresset citronolie fra ’De 5 Gårde".
Maltboller og kål’iaoli.
Perlehøne fra Bretagne
Kartoffel”galette” med selleri og sprøde gemte majs med timian og tørrede morgenfruer.
Kraftig hønsesauce med kantareller flamberet i æblebrændevin fra Enghaven Djursland og æble syltede selleri tern.
Nordjysk oksemørbrad
Cremede, saltbagte og sprøde øko jordskokker fra Søris, Nordsjælland.
Rødvinssauce med braiserede danske kalvekæber og gemte solbær.
Frangipane a la kransekage
Tærte med mazarinfyld og parfait a la creme Bavarois på Thise yoghurt og fløde.
Abrikoser i champagne og vanilje ”sauce” samt knuste ”guld” mandler.
Kr. 495,- (min. 2 pers.)
Ved mindre end 4 personer er der emballagetillæg på kr. 20,- pr. pers.
MENUEN FRA KONGENS 1. STATSBESØG
VINMENU FRA VINOTHEKET
Mikael fra Vinotheket har nærmest været køkkenchef i en hel levetid på det anerkendte Fakkelgården ved lillebælt i Sønderjylland. Nu sælger han vin, og det er vi på Unico rigtig glade for. Han ved om nogen hvordan, mad og vin skal parres.
Pinot Gris 2018 Kr. 165,-
Michel Koch, Alsace
Bourgogne Pinot Noir 2022 Kr. 200,-
Chateua Laborde, Herve Kerlann
Cotes du Rhone Vieilles Vignes 2022 Kr. 175,-
"Mini Chatenueauf du pape", Olivier Hillaire
Sauternes 2019 Kr. 225,-
Chateau L´Agnet La Carriére Tradition
Som vinpakke Kr. 625,-
En af hver
NATMAD - HOTDOG DER ER ET KONGEPAR VÆRDIG
Gourmet pølse i briochebrød
Bearnaisecreme, vores relish, ristede løg og karse
Kr. 65,-
KONGELIGE APPETIZERS
FRA HELE RIGSFÆLLESSKABET
TIL KONGENS TALE
Som dip i økologisk cremefraiche fra Thise
Hjemmelavede kartoffelchips med islandsk havsalt
Koldrøget færøsk laks
Vendt med rævesauce og peberod i små crustader
Kroket af dansk frilandsgris
Sauce tatar med østers
Gravad råvildt fra Marselisborg dyrehave
Arla Unikas gl. knas creme med urter på trøffelkiks
Kr. 130,-
BOBLER TIL TALEN OG/ELLER ÅRSSKIFTET
Crémant d'Alsace Kr. 165,-
Maurice Schueller
Champagne Premier Cru Brut Kr. 325,-
Jeangout
MORGENPLATTE DAGEN DERPÅ
2 af vores populære rundstykker
Lun leverpostej med bacon
Vores rullepølse, ost og marmelade
Kr. 65,- pr. person.
ET ROYALT HAPPY-MEAL
En tre rettersmenu sammensat af Unicos daglige leders tre børn (prinsesse og prinser). Mathilde (10 år), Anton (16 år) og Max (14 år).
Mathildes snack-box
Crispy chicken slider
Kartoffelchips og majssnacks
Sprøde mozzarella kugler
Snack gulerødder og agurk
Antons hotdog
Gourmet pølse i brioche, Unico´s hjemmelavede ketchup og remoulade, agurkesalat og ristede løg(ringe)
Max's sunday-ice
Cookie”sandwich” med is fra Okkels Ismejeri og skumfiduser
Inkl. festligt engangsservice (ingen opvask)
Kr. 175,-
Husk: Der er altid gratis parkering ved restauranten
Idunnu APS
Cvr. 44554925
Alle priser på denne hjemmeside
er inkl. moms.
Åbningstider fra 1. oktober
mandag-tirsdag 11.00-19.00
onsdag-fredag 11.00-23.00
lørdag 08:00-23:00
søndag og helligdage 08:00-21:00
køkkenet lukker to timer før ovenstående