et kongeligt måltid

nytårsmenu take away Århus 2024

NYTÅR 2024 - EN ROYAL MIDDAG

En royal middag inspireret af det nye kongepars første officielle statsbesøg. En aften hvor den islandske præsident var på besøg, og de royale kokke havde sammensat en tre retters menu med fokus på danske og lokale råvarer samt det nordiske køkken (menuen fra besøget kan ses her på siden).

 

Vi har tilføjet en ekstra ret med oksens mest royale udskæring i form af mørbrad og rodfrugternes Dronning, jordskokken.

Desuden er der en lille ”skjult” hilsen til Kongens franske far, som elskede god klassisk fransk gourmetmad og vin. Unico har flere gange haft æren af at lave mad til Prinsgemalen og Dronningen, i både privat regi ved fx jagtmiddage, og ved officielle arrangementer. Derfor består årets vinmenu også kun af franske vine, som er nøje udvalgt i samarbejde med Mikael fra Vinotheket i Sønderjylland.

 

Mulighed for at tilkøbe kongelige appetizers, der kan nydes til Kongens første nytårstale, samt hotdog der er et Kongepar værdig til natmaden.

 

De små skal ikke snydes, så der er selvfølgelig også et royalt ”Happy-meal” til prinserne og prinsesserne.

 

Skal I have rundstykker med hjem til dagen derpå, så klarer vi også det.

Vi tilbyder ovenikøbet en lille morgenplatte, som blot kræver 15 min. at færdiggøre. 


BETALING & BESTILLING AF NYTÅRSAFTEN

Der betales online ved bestilling.

Afhentningstidspunkt svarer til bestillingstidspunktet.

Ved afhentning er der mulighed for at købe en gourmet hotdog.
Vi byder desuden på øl, kaffe og smagsprøver på vin.
Sidste chance for bestilling & ændringer er den 28/12 kl. 12.00.


KOSTHENSYN & ALLEGENER
Vi har desværre ikke mulighed for at ændre sammensætningen af retterne.


TILBEREDNINGER OG ANRETNING

Tryk på nedenstående link.

Nytår 2024 En Royal middag - Instruktioner

UNICOS ROYALE NYTÅRSMIDDAG

 

Vesterhavstorsk

Rimmet med røget islandsk salt og Isefjord-tang.

Syltede gule Samsøbeder og glaskål i dild og grønkålsolie.

Kold ”blanquette” creme på rygeost fra Løgimose og økologisk koldpresset citronolie fra ’De 5 Gårde".


Maltboller og kål’iaoli.

 

Perlehøne fra Bretagne

Kartoffel”galette” med selleri og sprøde gemte majs med timian og tørrede morgenfruer.

Kraftig hønsesauce med kantareller flamberet i æblebrændevin fra Enghaven Djursland og æble syltede selleri tern.

 

Nordjysk oksemørbrad

Cremede, saltbagte og sprøde øko jordskokker fra Søris, Nordsjælland.

Rødvinssauce med braiserede danske kalvekæber og gemte solbær.

 

Frangipane a la kransekage

Tærte med mazarinfyld og parfait a la creme Bavarois på Thise yoghurt og fløde.

Abrikoser i champagne og vanilje ”sauce” samt knuste ”guld” mandler.

 

Kr. 495,- (min. 2 pers.)

Ved mindre end 4 personer er der emballagetillæg på kr. 20,- pr. pers.

MENUEN FRA KONGENS 1. STATSBESØG


VINMENU FRA VINOTHEKET

Mikael fra Vinotheket har nærmest været køkkenchef i en hel levetid på det anerkendte Fakkelgården ved lillebælt i Sønderjylland. Nu sælger han vin, og det er vi på Unico rigtig glade for. Han ved om nogen hvordan, mad og vin skal parres.


Pinot Gris 2018 Kr. 165,-

Michel Koch, Alsace


Bourgogne Pinot Noir 2022 Kr. 200,-

Chateua Laborde, Herve Kerlann


Cotes du Rhone Vieilles Vignes 2022 Kr. 175,-

"Mini Chatenueauf du pape", Olivier Hillaire


Sauternes 2019 Kr. 225,-

Chateau L´Agnet La Carriére Tradition


Som vinpakke Kr. 625,-

En af hver



NATMAD - HOTDOG DER ER ET KONGEPAR VÆRDIG

Gourmet pølse i briochebrød

Bearnaisecreme, vores relish, ristede løg og karse

Kr. 65,-

KONGELIGE APPETIZERS

FRA HELE RIGSFÆLLESSKABET

TIL KONGENS TALE


Grønlandske stenbiderrogn

Som dip i økologisk cremefraiche fra Thise

Hjemmelavede kartoffelchips med islandsk havsalt


Koldrøget færøsk laks

Vendt med rævesauce og peberod i små crustader


Kroket af dansk frilandsgris

Sauce tatar med østers


Gravad råvildt fra Marselisborg dyrehave

Arla Unikas gl. knas creme med urter på trøffelkiks


Kr. 130,-


BOBLER TIL TALEN OG/ELLER ÅRSSKIFTET

Crémant d'Alsace Kr. 165,-

Maurice Schueller

Champagne Premier Cru Brut Kr. 325,-

Jeangout



MORGENPLATTE DAGEN DERPÅ

2 af vores populære rundstykker

Lun leverpostej med bacon

Vores rullepølse, ost og marmelade

Kr. 65,- pr. person.

ET ROYALT HAPPY-MEAL

En tre rettersmenu sammensat af Unicos daglige leders tre børn (prinsesse og prinser). Mathilde (10 år), Anton (16 år) og Max (14 år).


Mathildes snack-box

Crispy chicken slider

Kartoffelchips og majssnacks

Sprøde mozzarella kugler

Snack gulerødder og agurk

 

Antons hotdog

Gourmet pølse i brioche, Unico´s hjemmelavede ketchup og remoulade, agurkesalat og ristede løg(ringe)

 

Max's sunday-ice

Cookie”sandwich” med is fra Okkels Ismejeri og skumfiduser

 

Inkl. festligt engangsservice (ingen opvask)

Kr. 175,-

Share by: